busje

DAG 1

Na het inladen van de fietsen rijden we richting ons hotel in Neustadt. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in het hotel en uitladen fietsen. Na de middag verkennen we de omgeving met een korte fietstocht. (afstand: 25 km) Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 2

Na het ontbijt beginnen we aan een mooie fietstocht richting Speyer. Door een prachtig landschap met wijngaarden, edelkastanjes, vijgenbomen en amandelbomen fietsen we naar deze gezellige stad, prachtig gelegen aan de Rijn. Het belangrijkste gebouw hier is zonder twijfel de Dom, het grootste Romaanse bouwwerk van Duitsland. In het centrum vinden we ook veel restaurants, cafés, terrassen en ijssalons. Fijn om even uit te puffen en de inwendige mens te verwennen met een lokale specialiteit. (afstand: 62 km). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 3

Ontbijt. We vertrekken richting Landau over een vlakke weg. Op de route liggen prachtige wijndorpjes, maar ook enkele hellingen. Onderweg nemen we de tijd om Landau te ontdekken. De stad werd tijdens de Franse overheersing tussen 1688 en 1691 door de bouwmeester Vauban uitgebreid tot een versterkte vesting. Op terugweg nemen we zoveel mogelijk de Deutsche Weinstrasse voor etsers, die meestal langs de hoger gelegen wegen door de wijngaarden loopt. Avondmaal en overnachting in ons hotel. (afstand: 59 km)

DAG 4

Ontbijt. Vanuit het hotel rijden we door tot Heidelberg, een levendige, sfeervolle en gezellige studentenstad. Deze plaats wordt gedomineerd door de rode zand stenen van het Heidelberger kasteel. Bovendien heeft Heidelberg de oudste universiteit van Duitsland. Volgens velen bezit Heidelberg één van de mooiste historische binnensteden van Europa. De talrijke steegjes stralen een romantische sfeer uit. Tevens zijn er winkels, bistro’s, restaurants, cafétjes en terrassen in overvloed. We fietsen terug richting Neustadt. Avondmaal en overnachting in ons hotel. (afstand: 58 km)

DAG 5

Na het ontbijt maken we een ontspannende tocht naar Bad Dürkheim. We passeren Haardt. Door de hogere ligging van dit plaatsje hebben we een fraai zicht op Neustadt en de Rijnvlakte. Naast amandelen en vijgen groeien hier zelfs citroenen. Bad Dürkheim is een bekend stadje aan de Wijnroute. Door zijn mooie ligging en aangename klimaat is het stadje volop in trek bij toeristen. In Bad Dürkheim heeft men het vooral van superlatieven: het grootste wijnvat ter wereld en het grootste wijnfeest van Duitsland. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. (afstand: 55 km)

DAG 6

Na het ontbijt rijden we richting Rüdesheim. We maken er nog een kleine fietstocht. (afstand: 30 km) Vrij middagmaal. In de namiddag inladen van de fietsen en terugreis richting Assenede.

Hotel **** Marriot in Heidelberg

Ons hotel is voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een zeer verzorgd avondmaal.

hotel heidelberg 2

heidelberg hotel3

Inbegrepen

· Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco

· Vervoer van uw eigen fietsen met fietsremorque

· Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamers

· Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

· Overige toegangsgelden

· Alle dranken en persoonlijke uitgaven

· Annulatie- en reisbijstandverzekering

· Huur e-bike €90

02/09/2018 – 07/09/2018         PRIJS 665