busje

DAG 1

Na het inladen van de fietsen omstreeks 05.00 uur rijden we richting de Vogezen via Brussel en Arlon. Onderweg wordt even gestopt voor een koffiepauze. Door naar Obernai, waar de befaamde wijngaarden beginnen. De kleine, maar schilderachtige Altstadt van Obernai is een nadere verkenning waard. Dat geldt ook voor het wijnstadje Barr. Verder door naar ons hotel in Colmar voor avondmaal en overnachting. (afstand: 49 km)

DAG 2

Ontbijt. Via de vallei van de Ill peddelen we geheel vlak richting Kintzheim. We maken een stop aan de voormalige burcht. Verder door naar Selestat. Na een bezoek aan de binnenstad van Sélestat met de kerk Saint Georges en de stadspoort Tour de l’horloge, zijn musea en kathedraal, terug naar Colmar via Artzenheim. Avondmaal en overnachting in ons hotel. (afstand: 51 km)

DAG 3

Ontbijt. Vandaag verkennen we de “Route du Vin”. We ontdekken de prachtige typische dorpen Sigolsheim, Riquewihr en Zellenberg, vol vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en terrassen. Natuurlijk proeven we ook de heerlijke lokale Gewürztraminer en Pinot Gris en genieten van de prachtige panorama’s over de Rijnvallei. We fietsen terug richting ons hotel voor wat vrije tijd in de late namiddag. Avondmaal en overnachting. (afstand: 57 km)

DAG 4

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan over de prachtige Col du Bonhomme. We starten hier onze laatste fietstocht richting Baccarat, gekend om haar kristalindustrie. Nadien vatten we onze terugrit aan langs het Groothertogdom Luxemburg en Brussel naar onze vertrekplaats. (afstand: 41 km)

hotel europe
Hotel l’Europe *** in Colmar

Hotel L’Europe ligt in de Elzas, op slechts 4 km van het stadscentrum van Colmar. Alle kamers beschikken over airconditioning, gratis WiFi en een atscreen-tv met internationale zenders. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner en biedt dagelijks menu’s en gastronomische gerechten bereid met verse producten van de markt. Tot de faciliteiten behoren een binnenzwembad, sauna, hot tub en een bar.

Inbegrepen

· Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco

· Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer

· Vervoer van eigen fietsen met fietsremorque

· Wijnproeverij

· Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

· Overige toegangsgelden

· Alle dranken en persoonlijke uitgaven

· Annulatie- en reisbijstandverzekering

· Huur E-bike € 60

17/06/2018 – 20/06/2018         PRIJS 495