Ga mee met een toertocht die je op de mooiste plekjes brengt, in alle rust.

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij.Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historischeplekjes. Indrukwekkende fietstochten door beekdalen, bossen en heidegebieden. Met ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden liggen er veel routes voor je klaar.

busje

DAG 1

Vanuit Assenede, via Antwerpen, rijden we richting Assen. Aankomst rond de middag. Uitladen fietsen en vrije lunch.Na de lunch maken we een eerste fietstocht richting ons hotel. We fietsen door de provinciehoofdplaats Assen, nog steeds een groot dorp met monumentale panden, volop winkels en een mooi museum aan de Brink. Oostwaarts komt u in Rolde waar hunebedden en het streekmuseum de grote trekpleisters zijn. In de boswachterij van Gieten kunt u het Boomkroonpad afleggen. Verder doorkruist u de bossen van Exloo om in ons hotel te belanden achter de12° eeuwse dorpskerk. Avondmaal enovernachting.

DAG 2

Vandaag fietsen we westwaarts. We volgen het jaagpad langs het Oranjekanaal door een prachtig en stil verveningsgbied. Zo komen we in het museumdorp Orvelte waar de tijd al 100 jaar stil staat. Landelijke wegen en paden leiden ons door de natuurterreinen Holterzand, Ter Horsterzand en het Dwingelderveld. Langs het oud buurtschap Kraloo komt u in het kasteeldorpje Echten met een museum in de oude schaapskooi. Door het open weideland fietsen we verder tot in Meppel. Daar wacht de autocar ons op, inladen fietsen en terug naar ons hotel in Exloo voor avondmaal en overnachting.

DAG 3

We beginnen vandaag waar we gisteren geëindigd zijn (fietsen zitten nog in de remorque). Ook vandaag liggen er prachtige Drentse dorpen en natuurterreinen op onze route. Door fraaie bossen fietst u naar Ruinen. Verder door de brinkdorpen Lhee, Dwingeloo en Diever. Na de zandduinen en vennen van het Aekingerzand bent u even in het Friese Appelscha. Een uitzichttoren biedt grandioos uitzicht over het uitgestrekte Fochteloërveen dat we vervolgens oversteken richting Westervelde.

DAG 4

Na het ontbijt rijden we met de autocar richting de Biesbosch. Pontjes, waterrijke natuur, mooie uitzichten, bevers… het zijn allemaal ingredienten voor een onvergetelijkeen unieke fietstocht in de Biesbosch. Het Rondje Biesbosch is in totaal 57km lang. Na de fietstocht laden we de fietsen terug in en rijden we richting Antwerpen en Assenede.

Hotel Fletcher Hotel de Hunzebergen **** in Exloo

In het hart van de prachtige natuur van Drenthe vindt u het luxe 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen. De kamers zijn stijlvol en modern ingericht.
De kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi. In restaurant Hunzebergenkunt u genieten van vele culinaire hoogstandjes. Bij mooi weer is het mogelijk om buiten op het mooie terras te dineren. In het moderne Beauty & Wellness Centre (gratis voor hotelgasten) kunt u pas echttot rust komen. Neem een duik in het zwembad of ontspan in de sauna, het Turksestoombad of het spabad. Er is tevens een fitnessruimte beschikbaar

Inbegrepen

  • Reis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Vervoer van uw eigen fietsen met fietsremorque
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
16/06/2019– 19/06/2019         PRIJS 455